Welkom in de kosmos

Welkom in de Kosmos   

Ons Zonnestelsel is één van de zeven zonnestelsels die onderling verbonden zijn en die zijn weer verbonden met de Dierenriemtekens. De invloeden van de Grote en Kleine Beer, Alfa Centauri, Andromeda, Arctures, Orion, de Pleiaden en Sirius worden steeds sterker, ook al is dat niet voor iedereen merkbaar. Deze zeven zonnestelsels werken in alle Grote Tijdperken van ongeveer 2160 jaar samen en draaien gezamenlijk om “Dat Ene Grote Wezen”.

De Zon is onze centrale ster. Daarom heen draaien de planeten Mercurius Venus, Aarde en de Maan, Mars, Jupiter, Saturnus, Cheiron, Uranus, Neptunus en Pluto. Daarnaast wordt de invloed van de kleinere planeten Pholus, Nessus, Sedna ook merkbaar. Het wachten is in deze tijd op de ontdekking van de nog hypothetische planeten Persephonè en Vulcanus. Deze planeten en asteroïden bewegen zich afwisselend in de twaalf Dierenriemtekens Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen, die de zogenaamde grens van ons zonnestelsel is.

ZonnestelselAstrologie wordt beschouwd als de oudste wetenschap van de mensheid. Een astroloog maakt gebruik van de astronomie maar ziet tevens het verband tussen de zon- en maanstand, planeten en andere hemellichamen, vaste sterren en de invloed daarvan op mens, mensheid en onze aarde zelf. De professionele astrologie is een empirische wetenschap en is door alle eeuwen heen blijven bestaan. De westerse astrologie heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een moderne psychologische, spirituele en evolutionaire benadering van de horoscoop. Door je horoscoop te beschouwen als een methode om meer inzicht en begrip te verwerven in wie je in diepste wezen bent, in de intenties van je ziel en in jouw specifieke doel en het hoe en waarom van je leven, zal je ontdekken dat je jouw levenstaak met passie en plezier kunt vervullen, soms naast je “gewone” werk. Dit zielsdoel zal naarmate je ouder wordt duidelijk naar voren komen en brengt geluk en vrede op je pad.

De Horoscoop 

Een horoscoop is de afbeelding van de planeetstanden op het moment van de eerste ademteug, het moment waarop je aardse leven begint. Deze horoscooptekening zegt iets over hoe je leven in grote lijnen gaat verlopen, waar sterke en zwakke punten liggen. Hoe het karakter zich kan ontwikkelen, opvoedingskansen, spirituele groei en tal van andere zaken. Jij bent het echter zelf die invulling aan de geboden mogelijkheden en kansen zal moeten geven. Dat is je vrije wil!  Een persoonlijke horoscoop is blijvend geldig tussen de eerste en de laatste ademteug. Zoals alles aan verandering onderhevig is in de kosmos, zo ben ook jij onderhevig aan de bewegende planeten.

Een individuele horoscoop is gebaseerd op:

  • geboortedatum en jaar
  • geboorteplaats en land, of de coördinaten
  • tijdstip van geboorte; de eerste ademteug.

De berekening en tekening van de planeetstanden van dat moment is jouw unieke horoscoop. Daar is er dus maar eentje van, zelfs bij de geboorte van twee- of meerlingen is er altijd een tijdsverschil van enkele minuten. De horoscoop zegt iets over hoe je leven in grote lijnen kunt invullen, waar sterke en zwakke punten liggen, ontwikkelingskansen, opvoedingsmogelijkheden, relatiepatronen, maatschappelijke wensen, studiemogelijkheden, spirituele groei en de evolutie van je ziel. Zo’n horoscoop is een waardevol instrument om je leven doelgericht vorm te geven.

Waarom?

Momenteel leven we in rusteloze, diepgaande en snel veranderende tijden, zowel op onze Aarde als in de gehele kosmos. Dit vraagt van iedereen bewustwording en inzicht in het dagelijks functioneren, maar met name op zielsniveau. Een individueel consult – wel of niet in combinatie met regressietherapie, http://www.samskara.nl kan je nieuwe mogelijkheden aanreiken die je leven meer kleur en doelgerichtheid geven. Je horoscoop is een belangrijke instrument om inzicht te krijgen in wie je wezenlijk bent, in wat je wezenlijk raakt en welk doel en werk wezenlijk bij je past. Wanneer je open staat voor zelfreflectie en verantwoordelijkheid neemt voor hoe je leven tot nu toe verlopen is, is je horoscoop een onuitputtelijke bron van informatie. Deze bied je een breed en verdiepend inzicht in je leven en toekomst. Jouw unieke horoscoop is je kompas om doel en richting te bepalen, om je talenten tot bloei te laten komen en de evolutie van je ziel door vele levens heen te bevorderen.