Cursus zielsgerichte astrologie

Aan de slag met zielsgerichte astrologie

Ben je een beginnend astroloog en wil je meer verdieping? Of ben je gevorderd en wil je je meer op de zielsgerichte astrologie richten? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus start 6 september a.s.

Als je nieuwsgierig bent naar je eigen horoscoop en zélf wil leren hoe die te ‘lezen’ dan ben je van harte welkom op de basiscursus. De cursus geeft een degelijke theoretische basis met veel praktische oefeningen met je eigen horoscoop als voorbeeld. Ik ga uit van een positieve visie op mens, maatschappij en universum. Het lesmateriaal is gebaseerd op de leringen van Helena Blavatsky en Alice A Bailey.

Over zielsgerichte astrologie

Wat is zielsgerichte astrologie? Astrologie werd reeds duizenden jaren voor Christus beoefend. Door de eeuwen heen is deze koninklijke wetenschap blijven bestaan. De afgelopen dertig jaar heeft de astrologie enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Het nieuwe Watermantijdperk en de turbulente wereldontwikkelingen doet bij vele mensen de belangstelling voor astrologie opnieuw ontwaken. Door je eigen horoscoop die gebaseerd is op je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats, te beschouwen als een methode om meer inzicht te verwerven in je karakter en een dieper begrip te krijgen van de ziel die je bent, ontdek je verrassende kwaliteiten en mogelijkheden om je leven vollediger tot bloei te laten komen. Het zoeken naar het “hoe, wat en waarom”, naar de zin van je huidige leven is een groot avontuur en houdt momenteel veel mensen bezig. Je horoscoop is daarbij een concreet en leerzaam hulpmiddel. Deze laat zowel je karaktereigenschappen alsook de spirituele kwaliteiten en mogelijkheden die je als ziel meedraagt zien. Daarnaast laat elke horoscoop oude patronen uit andere incarnaties zien die in je huidige leven nog kunnen doorwerken en zelfs een voortdurende basisspanning teweeg kunnen brengen. Door deze oude patronen, die je ziel meebrengt te (h(er)kennen en deze op zielsniveau te genezen zal je merken dat bepaalde problemen voorgoed met wortel en tak zijn verdwenen. Er komt meer helderheid en rust in je leven.

Praktische informatie over de cursus

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor beginners die minimaal één jaar basis astrologie hebben gedaan, maar ook voor gevorderde astrologen die die zich meer in de ziel van de mens willen verdiepen. In zijn algemeenheid wordt een HBO-denk en
leerniveau gevraagd, maar iedereen kan dit leren. Als je twijfelt bel dan voor een intake-gesprek en duiding van je horoscoop tegen normaal tarief. Er wordt niet alleen gelet op behaalde diploma’s maar vooral gekeken naar je persoonlijkheid en
aangeboren talenten. Daarnaast is een positieve studiehouding, een spiritueel mensbeeld, doorzettingsvermogen en intuïtie onmisbaar.

De lessen

De lessen worden elke twee weken gegeven op woensdagochtend van 9.30 – 12.00 uur. Theorie en praktijk probeer ik zoveel mogelijk in balans te houden. Elke cursist zorgt voor minimaal 3 oefenhoroscopen waarbij voor elke medecursist een kopie wordt meegebracht. In de loop van de cursus wordt verwacht dat iedereen zich bezig houdt met de eigen en/of oefenhoroscoop. Dit is een onmisbaar onderdeel van de cursus en is van belang voor je eigen groei en ontwikkeling. Na elke les wordt huiswerk
meegegeven wat thuis of in een huiswerk groep geoefend moet worden. Daarnaast wordt gevraagd bepaalde hoofdstukken uit het lesboek te lezen.

Lesinhoud
 Onze Aarde en de Zeven zonnestelsels.
 Zielsgerichte tekens.
 Zielsgerichte planeten.
 Vulcanus in relatie tot onze Aarde.
 Zon, Maan en Ascendant in je horoscoop
 Verborgen planeten.
 Astrologische cycli, het Grote Jaar
 De Wetten van het Waterman Tijdperk
 Ego, persoonlijkheid en ziel.
 Contact met de ziel die je bent.

Lesdata
10 lessen op woensdagochtend van 9:30–12:00 uur.
September  6 – 20
Oktober  4 – 11 – 18
November  8 – 22 – 29
December  6 – 20 – reservedatum 13 December

Groepsgrootte
Maximaal 4-6 personen. Zo is er voldoende persoonlijke aandacht voor elke
deelnemer in een vertrouwde en gemoedelijke sfeer.

Lesmateriaal
Voor deze cursus heb je het volgende lesmateriaal nodig:
1. Zielsgerichte Astrologie van Alan Oken, uitgeverij Hajefa € 24,95
2. The American Ephemeris 1900 tot 2000, Neil F. Michelsen
3.The American Ephemeris 2001 tot 2050, Neil F. Michelsen
4. Een astrologisch computerprogramma naar keuze

Dit lesmateriaal dien je zelf aan te schaffen voor de start van de cursus.

Locatie
De lessen worden bij de Samskara praktijk gegeven: De Wiekelaar 15, 7371 AN Loenen Veluwe.

Kosten

Cursusgeld per 10 lessen € 395,-
Lesmateriaal € 25,-

Over Hermine Merlijn

Vanaf 1975 heb ik de Westerse astrologie in al haar facetten serieus en diepgaand bestudeert. In de loop van de jaren is deze hobby mijn beroep geworden. Na het volgen van een beroepsopleiding behaalde ik in 1989 mijn diploma tot erkend beroeps astroloog. In de jaren daarna heb ik mij met name gespecialiseerd in de spirituele, karmische en evolutionaire benadering van de horoscoop, kortweg zielshoroscoop genoemd. Inmiddels heb ik ruim 45 jaar praktijkervaring. Ik werk onafhankelijk, neem mijn eigen verantwoordelijkheid en ben niet te vastgebonden aan een vereniging. In 2001 behaalde ik mijn diploma tot Evolutionair Astroloog. Om mensen nog beter van dienst te kunnen zijn startte ik in 2003 de opleiding tot regressie- en reïncarnatie therapeut en behaalde in 2006 cum laude mijn diploma. De meerwaarde hiervan is dat behalve inzicht en begrip in de problematiek die de horoscoop aangeeft, ook de pijn, oud verdriet, en ingesleten gewoonten en overtuigingen die daarmee samenhangen, zowel op lichamelijk-, mentaal-, ziels- en geestelijk niveau geheeld kunnen worden.

Aanmelden of vragen over de cursus?

Heb je vragen over deze cursus of wil je je aanmelden? Neem dan contact met me op via 06-12694272 of mail naar [email protected]